Manon begon achttien jaar geleden als beleidsmedewerker Bodem bij gemeente Borsele. “Maar”, zo zegt ze zelf, “ik houd wel van een beetje uitdaging.” En dus zat ze in die achttien jaar niet stil. “Als beleidsmedewerker was ik echt een specialist op een eenmansfunctie, maar ik vind het juist leuk om breder in de organisatie bezig te zijn.” In 2017 werd ze daarom projectleider Communicatie en Dienstverlening.

Aangemoedigd door collega’s

Dat deed ze met veel plezier, totdat de organisatiestructuur veranderde. Er moesten nieuwe domeinmanagers aangenomen worden. “Ik zat in die tijd in de werkgroep die nadacht over de nieuwe structuur. Ik was er helemaal niet mee bezig dat ik daar zelf onderdeel van zou zijn. Tot een collega aan mij vroeg of leidinggeven niet wat voor mij was.” Veel te hoog gegrepen, dacht Manon in eerste instantie. Maar aangemoedigd door meerdere collega’s solliciteert ze toch.

Stoffige gemeenten

Het resultaat van die sollicitatie? Manon is nu al bijna drie jaar domeinmanager Bedrijfsvoering. Een functie die ze met veel plezier uitvoert. “Ik zie het als een uitdaging om collega’s in hun kracht te zetten. Dat ze hun talententen kunnen ontwikkelen en deze ook in kunnen zetten. En ik vind het mooi als we van elkaar kunnen leren.”

Bij gemeente Borsele voelt Manon zich helemaal thuis. “Gemeenten hebben een stoffig imago, maar wij zijn helemaal niet stoffig. Het werk is heel divers en dus is er voor iedereen wel een leuke uitdaging. Daarnaast is de cultuur heel open, je kan bij iedereen binnenlopen. In die achttien jaar heb ik me steeds door kunnen ontwikkelen, daardoor blijft het aantrekkelijk om hier te werken!”

“Ik zie het als een uitdaging om collega’s in hun kracht te zetten”

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk snel onze vacatures!

Vacatures