Wat houdt een traineeship in bij Borsele?

“De afdeling Burgerzaken vormt de basis van het traineeship”, vertelt Sander. “Daar voer je vaste baliewerkzaamheden uit. Je overige uren besteed je aan projecten.” Sander geeft aan dat je bij Burgerzaken kennis maakt met de inwoners en werkt aan je communicatieve vaardigheden. “De projecten worden aan je toebedeeld, passend bij je vooropleiding en je vaardigheden”, licht Sander toe. “Hierdoor leer je de rest van de organisatie in een mum van tijd kennen.”

 

Hoe ziet het ontwikkeltraject eruit binnen het traineeship?

“De basis van het ontwikkeltraject staat vast bij aanvang van het traineeship”, vertelt Sander. “Je mag altijd suggesties aandragen voor andere opleidingen en cursussen. Hiermee wordt serieus omgegaan en als je je voorkeur goed onderbouwt dan is dat vaak geen probleem.” Sander vertelt dat het traineeship een gecombineerd pakket aan opleidingen biedt; zowel voor vakinhoudelijke als voor persoonlijke ontwikkeling. “Als je laat zien dat je leergierig bent, dan nemen collega’s ook echt de tijd om in je te investeren”, sluit hij af.

“Als je laat zien dat je leergierig bent, dan nemen collega’s ook echt de tijd om in je te investeren”

Hoe gaan de trainees met elkaar om?

“Ik heb het idee dat wij echt een team zijn”, vertelt Sander. “Je helpt elkaar, geeft steun en je komt voor elkaar op. Daardoor voel ik een hechte band tussen mij en de andere trainees. Samenwerken is hét sleutelwoord van het Borselse traineeship.” Het mooie is dat de vertrouwensband ook na de traineeship in stand blijft. “Het is wel belangrijk dat je een proactieve, toegankelijke en open houding hebt als trainee”, sluit Sander af.

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk snel onze vacatures!

Vacatures