Hoe ben je hier terecht gekomen?

Voordat Jack begon bij de gemeente Borsele had hij er al eens een project gedaan. “Zo was ik bekend met de gemeente”, zegt Jack. “Toen ik de vacature in de krant zag, was ik gelijk geïnteresseerd.” Omdat het een parttime vacature was, wilde Jack dit wel kunnen combineren met ander werk. “Daarom heb ik gebeld naar de gemeente met de vraag wat de mogelijkheden waren. Het bleek geen probleem. Daar zijn ze hier heel flexibel in”, aldus Jack.

Wat doe je eigenlijk?

Jack is beleidsmedewerker bij de afdeling Interne Zaken en houdt zich bezig met zaken rondom post en archief. Als gevolg van digitalisering verandert er veel. Jack staat daar zelf bescheiden in. “De wereld verandert en ik maak voorzetjes om de digitale archivering in  goede banen te leiden. Voor nu en in de verre toekomst. Daar bestaat mijn functie uit.”

Waarom kom je elke dag met plezier naar je werk?

“Wat ik het leukst vind, is dat je bij post en archief veel te weten komt over de organisatie. Je weet wat er allemaal in de organisatie gebeurt, je zit niet aan één klein aspect gebonden.” Jack vindt zijn uitdaging ook in het dienstverlenende karakter van de afdeling. Hij ziet hierin toekomstmogelijkheden voor post en archief, zodat de rest van de organisatie meer profijt van de afdeling heeft.

“Je weet wat er allemaal in de organisatie gebeurt, je zit niet aan één klein aspect gebonden”

Hoe is de sfeer op de afdeling?

Jack begint te lachen als ik hem deze vraag stel. “De sfeer is relaxt en open”, zegt hij.

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk snel onze vacatures!

Vacatures