Hoe ben je bij Borsele terecht gekomen?

“Ik ben afgestudeerd bij Borsele”, vertelt Mike. “Er lag een mooie opdracht en ik ben daarmee aan de slag gegaan”. Mike geeft aan dat hij na zijn afstudeerperiode door zijn collega’s werd aangemoedigd om te solliciteren bij de gemeente. “Ze kenden mij al en zochten een nieuwe jonge kracht. Dat – en mijn enthousiasme – hebben ervoor gezorgd dat ik een aantal jaren geleden aangenomen ben bij het team financiën”.

 

Waarom verkies je de gemeente boven een commerciële sector?

“Bij de gemeente zijn de werkzaamheden heel divers”, vertelt Mike. “Ik krijg hier veel verantwoordelijkheid en mijn werkzaamheden beperken zich niet alleen tot financiën.” Zo maakt hij bij de gemeente ook onderdeel uit van verschillende werkgroepen. “Dit is een mooie kans om de organisatie beter te leren kennen en collega’s te betrekken bij je eigen werkzaamheden.” Verder is het erg interessant om financiële beleidsstukken die je in samenwerking met het team hebt opgesteld toe te lichten aan het management en het college van burgemeester en wethouders.

 

Hoe ziet het team financiën eruit?

Het team financiën is de afgelopen jaren enorm verjongd. Het is een goede mix tussen jong en oud. Ik kan ontzettend veel leren van mijn collega’s en zij ook van mij. . Dat wordt van beide kanten erg gewaardeerd”, vertelt hij. Vanaf het begin wordt veel vertrouwen in je gesteld, dat is prachtig om te zien en voelen.

“Vanaf het begin wordt veel vertrouwen in je gesteld, dat is prachtig om te zien en voelen!”

 

Wat motiveert jou om je werk te doen?

“De weken vliegen voorbij, dat is voor mij wel een teken dat ik veel positieve energie uit mijn werk haal”, vertelt Mike. Hij geeft aan dat hij mag meewerken aan complexe vraagstukken. Mike ziet ook perspectief om zichzelf binnen de organisatie te ontwikkelen. “Je mag studies volgen, initiatieven worden gestimuleerd en er zijn veel kansen. Het ligt natuurlijk wel aan je eigen ambitieniveau hoe je daar mee omgaat.”

 

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk snel onze vacatures!

Vacatures