Hoe ben je bij Borsele terecht gekomen?

“Ik ben afgestudeerd bij Borsele”, vertelt Mike. “Er lag een mooie opdracht en ik ben daarmee aan de slag gegaan”. Mike geeft aan dat hij al tijdens zijn afstudeerperiode door zijn collega’s werd aangemoedigd om te solliciteren bij de gemeente. “Ze kenden mij al, wisten hoe ik de werkzaamheden aanpakte en zochten een nieuwe jonge kracht. Dat – en mijn enthousiasme – hebben ervoor gezorgd dat ik in de zomer van 2019 aangenomen ben bij het team Financiën.”

 

Waarom verkies je de gemeente boven een commerciële sector?

“Bij de gemeente zijn de werkzaamheden heel divers”, legt Mike uit. “Ik krijg hier vanaf het begin veel verantwoordelijkheid en mijn werkzaamheden vinden niet alleen op uitvoerend vlak plaats. Zo geef ik ook financiële adviezen aan het management en het college van burgemeester en wethouders en help ik andere collega’s met complexe financiële vraagstukken. Op deze manier probeer ik collega’s te betrekken bij mijn eigen werkzaamheden en de organisatie ook voor een deel verantwoordelijk te maken voor de financiën.”

 

Hoe ziet het team financiën eruit?

“Het team Financiën is de afgelopen jaren enorm verjongd. Het is een goede mix tussen jong en oud. Ik kan ontzettend veel leren van mijn collega’s en zij ook van mij. Dat wordt van beide kanten erg gewaardeerd”, vertelt hij. “Vanaf het begin wordt veel vertrouwen in je gesteld, dat is prachtig om te zien en voelen.”

“Vanaf het begin wordt veel vertrouwen in je gesteld, dat is prachtig om te zien en voelen!”

 

Wat motiveert jou om je werk te doen?

“De weken vliegen voorbij, dat is voor mij wel een teken dat ik veel positieve energie uit mijn werk haal”, vertelt Mike. “Daarnaast is er genoeg perspectief om jezelf binnen de organisatie op persoonlijk en vakinhoudelijk vlak te ontwikkelen. Je mag studies volgen, initiatieven worden gestimuleerd en er zijn veel kansen. Het ligt natuurlijk wel aan je eigen ambitieniveau hoe je daar mee omgaat.”

 

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk snel onze vacatures!

Vacatures