Hoe ben je bij Borsele terecht gekomen?

“Ik ben afgestudeerd bij Borsele”, vertelt Mike. “Er lag een mooie opdracht en ik ben daarmee aan de slag gegaan”. Mike geeft aan dat hij na zijn afstudeerperiode aangemoedigd werd door zijn collega’s om te solliciteren bij de gemeente. “Ze kenden mij al en zochten een nieuwe jonge kracht. Dat – en mijn enthousiasme – hebben ervoor gezorgd dat ik aangenomen ben bij financiën”.

 

Waarom verkies je de gemeente boven een commerciële sector?

“Bij de gemeente zijn de werkzaamheden veel diverser dan bij een commerciële organisatie”, vertelt Mike. “Ik krijg hier veel verantwoordelijkheid en mijn werkzaamheden beperken zich niet alleen tot financiën”. Zo maakt hij bij de gemeente ook onderdeel uit van verschillende werkgroepen. “Dit is een mooie kans om de organisatie beter te leren kennen en collega’s te betrekken bij je eigen werkzaamheden.”.

 

Hoe ziet de afdeling financiën eruit?

Mike begint te lachen: “Ik ben de jongste op de afdeling.” Maar dat maakt het volgens hem zeker niet minder leuk. Het mooie is dat ik ontzettend veel kan leren van mijn collega’s, maar zij ook van mij. Dat wordt van beide kanten erg gewaardeerd”, vertelt hij.

“Je komt net kijken en dan wordt er al zo veel vertrouwen in je gesteld, dat is toch prachtig!”

Wat motiveert jou om je werk te doen?

“De weken vliegen voorbij, dat is voor mij wel een teken dat ik veel positieve energie uit mijn werk haal”, vertelt Mike. Hij geeft aan dat hij mag meewerken aan complexe vraagstukken. “Je komt net kijken en dan wordt er al zo veel vertrouwen in je gesteld, dat is toch prachtig!”. Ook ziet Mike perspectief om zichzelf binnen de organisatie te ontwikkelen. “Je mag studies doen, je wordt gestimuleerd en er zijn veel kansen. Het ligt natuurlijk wel aan je eigen ambitieniveau hoe je daar mee omgaat.”.

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk snel onze vacatures!

Vacatures