Hoe ben je bij de gemeente terecht gekomen?

“Het was wel een hele omschakeling vanaf mijn vorige werkplek”, grapt Peter. Vrolijk vertelt hij dat hij zijn carrière in het leger heeft opgezegd om bij de gemeente Borsele te komen werken. “Het autoritaire karakter mis ik zeker niet.” Sinds april 2020 werkt hij als Opzichter Water en Riolering. Daarvoor werkte hij ruim 17 jaar bij de buitendienst als chauffeur.

Kun je wat vertellen over je functie?

“Begin 2020 zag ik op ons intranet een vacature voorbijkomen. Ik dacht meteen dat dit wat voor mij kon zijn. Mijn werk bij de buitendienst was fysiek redelijk zwaar en ik wist dat ik dat niet tot mijn pensioen wilde blijven doen. Toen ik de vacature zag, was ik meteen enthousiast. Ik vroeg advies aan mijn collega’s en mijn vrouw”, zo vertelt Peter. “Het leuke was, dat iedereen enthousiast reageerde. Dit gaf mij het vertrouwen om te solliciteren.”

 

Ben je blij dat je de overstap hebt gemaakt?

“Ik heb nog geen spijt gehad van mijn overstap”, vertelt Peter trots. “Mijn werkzaamheden zijn nu heel divers en geen dag is hetzelfde. Dat maakt het leuk. Ook mag ik opleidingen volgen om mijn kennis over riolering op peil te houden. Dat is heel leuk, maar ook moeilijk hoor”, legt Peter uit. “Je moet namelijk goed kunnen rekenen om bepaalde metingen uit te voeren en dat is niet mijn sterkste kant. Gelukkig krijg ik alle mogelijkheden om hiermee te oefenen.”

 

Waar ben je trots op?

“Naast mijn werkzaamheden als opzichter, ben ik ook lid van onze Ondernemingsraad”, vertelt Peter. “Ik ben er trots op dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de visie van de OR en daarmee mijn team vertegenwoordig.”

‘Door het vertrouwen van mijn collega’s en leidinggevende ben ik op de juiste plek terechtgekomen’

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk snel onze vacatures!

Vacatures