Hoe ben je bij de gemeente terecht gekomen?

Peter verraste me. Hij vertelde namelijk dat hij zijn carrière in het leger heeft opgezegd om bij de gemeente Borsele te komen werken. “Het was wel een hele omschakeling”, grapt Peter. “Het autoritaire karakter mis ik zeker niet.”

Hoe ziet de structuur van de Buitendienst eruit?

“Het takenpakket van de Buitendienst is heel divers”, vertelt Peter. “We voeren werkzaamheden uit op het gebied van groen, bestrating en huisvuil. Daarnaast beschikken we over meerdere werkplaatsen, een eigen kolkenzuiger en we verzorgen het onderhoud van onze gemeentelijke gebouwen. Het mooiste is dat wij bijna alles nog zelf doen, waar andere gemeenten werkzaamheden vaak uitbesteden”, voegt Peter er glimlachend aan toe. “Dit maakt ons uniek.”

Wat is het voordeel van een eigen buitendienst?

“Wij staan heel dicht bij onze burgers”, legt Peter uit. “Doordat de lijntjes kort zijn tussen de burgers en onze collega’s bij de binnendienst kunnen we snel handelen. Dat maakt ons de voelsprieten van het ambtelijk apparaat”, vertelt Peter trots.

“Doordat de lijntjes kort zijn tussen de burgers en onze collega’s bij de binnendienst kunnen we snel handelen. Dat maakt ons de voelsprieten van het ambtelijk apparaat”

Waar ben je trots op?

“Naast mijn werkzaamheden bij de Buitendienst, ben ik ook lid van onze ondernemingsraad”, vertelt Peter. “Ik ben er trots op dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de visie van de OR en daarmee de Buitendienst vertegenwoordig.”

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk snel onze vacatures!

Vacatures