Inmiddels werk ik alweer 7 jaar binnen de overheid. Wat begon als een stage bij de gemeente Borsele (opleiding Human Resource Management), is uitgedraaid op een parttimefunctie als junior personeelsadviseur bij de gemeente Kapelle. Met de oprichting van GR de Bevelanden mocht ik mee naar de personeels- en salarisadministratie in Wissenkerke en een jaar later kon ik, door een aantal verschuivingen binnen de afdeling, aan de slag als personeelsadviseur. Over kansen en mogelijkheden gesproken!

De afdeling P&O verzorgt de HR dienstverlening voor de GR en de Bevelandse gemeenten. Binnen het P&O team zijn 23 professionals werkzaam binnen 4 clusters: P&O advies, P&O Beheer, P&O Backoffice en P&O Experts. De functie personeelsadviseur valt onder het cluster P&O advies. Dit cluster bestaat uit 7 medewerkers en heeft geen gezamenlijke standplaats, maar zit verspreid over de vijf Bevelandse gemeenten.

Als personeelsadviseur adviseer ik het management ten aanzien van arbeidsvoorwaarden en rechtspositie en bied ik ondersteuning op P&O onderdelen, waaronder werving & selectieprocedures, verzuimbegeleiding, begeleiding functioneringsproblematiek en begeleiding ontslagzaken. Voor medewerkers ben ik het aanspreekpunt op het gebied van arbeidsvoorwaarden en alle samenhangende correspondentie. Dit in samenwerking met onze collega’s van de personeels- en salarisadministratie.

Waarom het werken bij GR de Bevelanden zo leuk is?

Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen, zowel op persoonlijk vlak als vakinhoudelijk. Binnen deze functie kun je veelal je werk zelf indelen en is thuiswerken voor bijvoorbeeld het uitwerken van stukken in overleg ook mogelijk. GR de Bevelanden heeft een ondernemingsraad en kent een actieve personeelsvereniging. Daarnaast worden er jaarlijks ook uitjes/etentjes georganiseerd zowel op afdelingsniveau- als organisatieniveau. Via Plein6 (sociaal intranet) kun je o.a. samenwerken en informatie uitwisselen met medewerkers van GR de Bevelanden en de vijf Bevelandse gemeenten. Op het gebied van mobiliteit/talenten wordt ook veel aandacht besteed. Hierbij wordt niet alleen binnen de GR de Bevelanden gekeken, maar ook binnen de overige Bevelandse gemeenten en zelfs daarbuiten. Dit onderwerp wordt steeds belangrijker/actiever en biedt ontzettend veel (ontwikkel)mogelijkheden!

Je werkt veelal zelfstandig en krijgt veel verantwoordelijkheden. Geen dag is hetzelfde en wordt bepaald door verwachte, maar vooral ook onverwachte gebeurtenissen. Flexibiliteit is in deze functie erg belangrijk. Je speelt in op ontwikkelingen en kijkt vooruit. Je werkt voor meerdere organisaties waardoor je een kijkje kunt nemen in alle keukens en te maken hebt met verschillende bedrijfsculturen. Je bouwt een breed netwerk op en legt verbindingen om zo de samenwerking binnen en buiten GR de Bevelanden te stimuleren. Genoeg uitdagingen dus!

 

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk snel onze vacatures!

Vacatures