Sinds wanneer werk je bij de gemeente Borsele?

“Op 1 januari 2013 ben ik gestart als secretaresse ruimtelijke ordening. Ik deed veel administratieve taken en onderhield de contacten met bedrijven. Na een aantal jaar kwamen er eigenlijk steeds meer werkzaamheden bij. Zo ging ik ook aan de slag met ondersteunende werkzaamheden voor diverse afdelingen. Collega’s van verschillende (toen nog) afdelingen wisten me goed te vinden.”

Hoe ben je bij je huidige functie terecht gekomen?

“Op den duur merkte ik dat ik geen uitdaging meer had, dat was na ongeveer zes jaar. Ik was voorzichtig aan het oriënteren op wat anders. Toen kwam de vacature van projectleider voorbij en dat sprak me aan. In eerste instantie twijfelde ik of ik dat wel zou kunnen. Na gesprekken met verschillende collega’s die aangaven vertrouwen in mij te hebben, durfde ik het toch aan om te solliciteren.”

Hoe heb je deze stap ervaren?

“Ik heb het ontzettend naar mijn zin in deze functie en de twijfels waren achteraf helemaal niet nodig. Vooral het eerste jaar was behoorlijk intensief maar ik vond zeker weer de uitdaging die ik even miste. Vanuit mijn manager kreeg ik goede begeleiding, en tegelijkertijd kreeg ik ook de ruimte om mijn eigen pad te bewandelen.”

Wat maakt de gemeente Borsele uniek?

“Binnen Borsele heerst een cultuur van taakvolwassenheid en zelfstandigheid en daar herken ik mijzelf in. Je wordt vrijgelaten om het te doen zoals je het wil, zo kan je het echt ‘eigen’ maken. Sinds de wijziging van onze organisatiestructuur in 2019 is het voor collega’s makkelijker geworden om door te groeien. De organisatie staat open voor talenten van collega’s en kijkt niet alleen maar naar ervaring of het papiertje. Dat maakt Borsele voor mij uniek!”

“Binnen Borsele heerst een cultuur van taakvolwassenheid en zelfstandigheid en daar herken ik mijzelf in.”

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk snel onze vacatures!

Vacatures