Vissen in een kleine vijver

In februari 2019 ben ik als raadsadviseur begonnen bij de gemeente Goes. Ik ben voor deze functie van Limburg naar Goes verhuisd. Na mijn studie ging ik op zoek naar een passende baan. Ik wilde graag bij de griffie werken, maar merkte al snel dat ik moest vissen in een kleine vijver. Ik wist dat als ik deze functie wilde, de kans groot was dat ik zou moeten verhuizen. Nu vond ik dat eigenlijk ook geen probleem, want ik had hiervoor ook al in het buitenland gewoond.

Een nieuwe functie

Via de website ‘Werken voor Zeeland’ kwam ik uit bij de gemeente Goes. Raadsadviseur zou een nieuwe functie worden in Goes. En, zo heb ik horen zeggen, ook een nieuwe functie in Zeeland! Dat maakte solliciteren voor deze functie natuurlijk wel extra bijzonder. Omdat het een nieuwe functie is, was dit in het begin natuurlijk wel even zoeken. Maar dat maakt ook dat ik veel ruimte heb voor eigen initiatieven en we als team flexibel werken.

Mijn takenpakket

Als raadsadviseur ondersteun ik de gemeenteraad in de breedste zin van het woord. Ik draag onder andere bij aan het voorbereiden en uitwerken van raadsvergaderingen. Ook ben ik secretaris bij raadcommissies en de rekenkamer. En ik adviseer inwoners over de procedures en betrokkenheid van de raad bij diverse onderwerpen.

"Ik vind het naast fijn werken, ook fijn wonen in Zeeland" Stan Hermans

Fijn wonen in Zeeland

Ik vind het naast fijn werken, ook fijn wonen in Zeeland. Goes ligt centraal, waardoor je makkelijk Zeeland verder inrijdt, maar ook snel weer in de grote steden zoals Rotterdam en Breda bent. Maar je hoeft Goes niet per sé uit, je vindt hier namelijk alle voorzieningen die bij een stad horen. En je ligt zo op het strand. In de zomer voelt het hier echt als vakantie!

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk snel onze vacatures!

Vacatures