Populaire woongemeente

Kapelle is een populaire woongemeente. Door de vele voorzieningen, de centrale ligging langs de Rijksweg A58 en het NS-station. In de gehele gemeente wordt op diverse locaties de komende jaren flink gebouwd. Binnen de Bevelanden is Kapelle dan ook één van de groeigemeenten.

Vestigingsplaats bedrijven

Naast woongemeente is Kapelle ook vestigingsplaats voor zowel nationaal als internationaal opererende bedrijven. Deze bedrijven zijn gevestigd op de goed bereikbare en eigentijdse bedrijventerreinen Smokkelhoek (oostzijde kern Kapelle-Biezelinge) en Choorhoek (oostzijde Wemeldinge).

Afbeelding van Erik Philipse en Adrienne Vermin

Kernen met een eigen karakter

Kapelle en Biezelinge vormen samen een dorpsgemeenschap. Elk met een eigen karakter. Biezelinge is een echte woonkern. Terwijl Kapelle het centrum  is van de gemeente. Hier worden de inkopen gedaan en bevinden zich – zeker voor een redelijk kleine gemeenschap – veel voorzieningen.

Wemeldinge is even authentiek als modern. Met een rustieke dorpsstraat en levendige jachthaven. Door de centrale ligging aan de Oosterschelde is Wemeldinge een toeristische trekpleisters voor duik- en watersporters.

Schore is een groen, rustig en landelijk dorp dat ligt onder de A58. De inwoners van Schore vormen een hechte gemeenschap. Er zijn veel vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid van het dorp.

Eversdijk was een voormalige heerlijkheid. Het is gebouwd in de typische ringdorpsstijl. Nu is het een buurtschap dat valt onder het dorp Biezelinge.

Elke kern heeft zijn eigen specifieke karakter en identiteit
Wemeldinge vanuit de lucht

Gemeente Kapelle in cijfers

Feiten en cijfers van de gemeente Kapelle vind je hier.

Strategisch Kompas

Kapelle is een ambitieuze gemeente. Een raadswerkgroep uit de gemeenteraad is aan de slag gegaan met een toekomstvisie Kapelle 2030. Het uitgangspunt was een herkenbare, breed gedragen toekomstvisie. Daarom hebben we de ambities niet zelf bedacht, maar samen met inwoners, ondernemers, en organisaties. De ambities uit die toekomstvisie moeten nu vorm krijgen. De kernambitie van de gemeente Kapelle is: “Kapelle is een aantrekkelijke, groene gemeente voor iedereen, waar ondernemers en inwoners bijdragen aan het woongenot”.

Nieuwsgierig naar ons Strategisch Kompas? Lees het hier.