Zodra we jouw sollicitatie ontvangen, nemen we deze met plezier in behandeling. Hierbij hanteren we een vaste procedure, waarbij we ons houden aan de richtlijnen van de NVP Sollicitatiecode.

 

Hoe je solliciteert

Onder elke vacature staat een sollicitatiebutton. Klik je erop, dan krijg je een sollicitatieformulier te zien waar je jouw motivatie en cv kunt toevoegen. Nadat je hebt gesolliciteerd ontvang je direct een mail met een bevestiging.
Natuurlijk gaan we altijd vertrouwelijk om met jouw gegevens.

Tip: Sla de vacaturetekst op, zodat je altijd terug kunt lezen wat de vacature inhoudt. Na het verstrijken van de deadline verdwijnt de vacature namelijk van onze website.

Selectieprocedure

De selectieprocedure start direct na de sluitingstermijn die in de vacaturetekst genoemd staat. De gemiddelde doorlooptijd van de procedure varieert van drie tot zes weken. Je krijgt altijd een reactie op jouw sollicitatie, ook al behoor je niet tot de kandidaten met wie we in gesprek gaan.

 • Eerste gesprek
  Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, dan mailen of bellen we je met dit goede nieuws. Het eerste gesprek is er om te kijken wie je bent en wat voor verwachtingen je hebt van de functie. Jouw competenties en ambities komen natuurlijk ook aan bod.
 • Tweede gesprek
  Het kan voorkomen dat een tweede gesprek nodig is, afhankelijk van de functie. Je maakt hierin alvast kennis met het team en er is gelegenheid om aanvullende vragen over de functie en/of organisatie te stellen. Zie het als een extra kans om jezelf te presenteren.
 • Assessment
  Voor bepaalde functies nemen we een assessment af. Of dat van toepassing is voor de baan waarop jij solliciteert, zie je terug in de vacaturetekst. Bovendien krijg je van ons ruim van tevoren extra informatie hierover.
 • Afronding
  Nadat je al deze stappen hebt genomen, hoor je zo snel mogelijk of de keuze op jou is gevallen. Mocht dat niet zo zijn, dan lichten we ons besluit natuurlijk toe.
 • Arbeidsvoorwaardengesprek
  Nadat alle gesprekken zijn gevoerd, volgt een arbeidsvoorwaardengesprek waarin we concrete afspraken met je maken. Hierin bespreken we de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en vragen we jou een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) mee te nemen. De kosten hiervoor worden vergoed. Meer informatie over de VOG vind je in de brochure van de Rijksoverheid. Na het verkrijgen van de Verklaring Omtrent Gedrag ontvang je jouw indiensttredingsbesluit en verwelkomen we je graag als nieuwe collega!

Meer informatie

Heb je vragen over de procedure of suggesties ter verbetering? Laat het ons dan weten door contact op te nemen met ons Loopbaancentrum via Loopbaancentrum@grdebevelanden.nl.