"Samen zorg je ervoor dat het goed geregeld is voor de inwoner."

Je kunt echt wat betekenen voor mensen, dat is leuk om te doen. Als klantmanager zorg regel ik onder andere hulp bij huishouden, begeleiding van mensen met psychiatrische aandoening of een verstandelijke beperking die het niet zelf redden. Maar ook beschermd wonen, 24-uurs zorgvragen en mensen die langdurige zorgvragen hebben. Daarnaast zie ik veel jongeren die met hele andere wetgeving te maken krijgen als ze 18 worden. Dat is een grote verandering, waar ik ze graag in ondersteun.

Motiveren en helpen

Samen met de inwoner formuleren we doelen hoe het beter kan. Ik motiveer en help waar ik kan. Het is heel tof om progressie te zien. Het leukste is als ik iemand die het moeilijk heeft op weg kan helpen. Dat diegene meer zelfstandig kan worden en weer positief over het leven denkt.

Voor elkaar krijgen

Mijn werk is heel divers. Ik heb contact met de inwoners, maar ook met de procescoördinator vanuit de gemeente en bijvoorbeeld de jongerenwerker. Samen zorg je ervoor dat het goed geregeld is voor de inwoner. Het vergt kennis, flexibiliteit en samenwerking om dat voor elkaar te krijgen. Daar zit voor mij een mooie uitdaging.

Verbeteringen doorvoeren

Wat werken voor GR de Bevelanden voor mij bijzonder maakt? We zijn gemeente overstijgend. Daardoor kunnen we een stevigere maatschappij maken voor mensen waarbij het tegenzit. En dat in een groter gebied. Binnen de organisatie voel ik de ruimte om mee te denken hoe we samen verbeteringen kunnen doorvoeren.

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk snel onze vacatures!

Vacatures