“In mijn werk is elke dag anders”, vertelt Dennis. Dat blijkt ook wel als hij opnoemt wat hij allemaal doet. Huisbezoeken, een ontmoetingsproject, het organiseren van activiteiten voor eenzame ouderen en nog veel meer. Dennis heeft als Welzijnswerker bij gemeente Borsele een gevarieerd takenpakket. “Dat maakt het juist leuk”, concludeert hij.

Buurtsportcoach

Vijf jaar geleden was Dennis net afgestudeerd en kwam hij bij de gemeente Borsele werken als buurtsportcoach. Dat deed hij 12 uur in de week, totdat er een vacature kwam voor Welzijnswerker. “Het sociale in de functie leek me leuk. Ik krijg er energie van als ik mensen echt concreet kan helpen en dat kan in deze functie. Daarnaast was ik opzoek naar meer vastigheid. Ik solliciteerde en mocht zo beginnen.”

Veel vrijheid

Van die beslissing heeft Dennis geen spijt gehad. “Je hebt veel vrijheid hier om dingen op je eigen manier te doen. Ik ben momenteel bezig met een ontmoetingsproject en ik mag helemaal zelf invullen hoe ik dat doe. Dat werkt fijn.”

Binnen het team Vrijwilligershuis zit Dennis helemaal op zijn plek. “Toen ik hier net kwam werken gingen de gesprekken vooral over kleinkinderen. Nu werken er ook veel jonge mensen, dat zorgt voor een leuke balans.”

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk snel onze vacatures!

Vacatures