Drie jaar geleden was Liza net afgestudeerd en op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vond ze bij gemeente Borsele. “Ik zag de vacature voor trainee en vond het gelijk goed klinken. Vooral de veelzijdigheid van de functie sprak me aan.” En veelzijdig is de functie van trainee zeker. “Ik had als trainee een basisplek bij Burgerzaken, waar ik drie dagdelen per week aan de balie zat. Daarnaast deed ik allerlei projecten door heel de organisatie”, vertelt Liza enthousiast. “Zo leerde ik de gemeente goed kennen!”

Uitdagend werk

Tijdens haar traineeship komt Liza erachter dat het Sociaal Domein haar het meest aanspreekt. Er komt een vacature vrij en Liza grijpt haar kans. Ze solliciteert en wordt aangenomen. Ondertussen werkt ze nu alweer bijna een jaar als beleidsmedewerker Sociaal Domein. “Ik ben verantwoordelijk voor verschillende beleidsvelden binnen het sociaal domein, waaronder het lokaal preventiebeleid. Net als tijdens mijn traineeship heb ik veel diversiteit in mijn werk, dat vind ik leuk. Die variatie maakt mijn werk uitdagend en biedt volop mogelijkheden om me verder te ontwikkelen binnen het Sociaal Domein.”

Liza is duidelijk enthousiast over haar baan. “Het mooiste vind ik als mijn werk zichtbaar resultaat heeft en van betekenis is voor onze inwoners. Een voorbeeld daarvan is het project ‘Kansrijke start’, waarbij we ons samen met zorgprofessionals inzetten voor het verbeteren van de zorg in de eerste 1000 dagen van een kind. Als ik dan vanuit de praktijk hoor dat dit project onze samenwerking en daarmee ook de zorg verbeterd, geeft dat veel voldoening.”

Open sfeer

In domein Samenleving en team Sociaal Domein heeft Liza helemaal haar plekje gevonden. “We hebben elkaar nodig om ons werk goed te kunnen doen; dat geeft echt een teamspirit. In het team zijn korte lijnen, waardoor we snel kunnen handelen. Daarnaast is de sfeer heel open. Je kan echt je verhaal kwijt, zowel persoonlijk als professioneel. Dat maakt je werk een stuk fijner!”

 

Het mooiste vind ik als mijn werk zichtbaar resultaat heeft en van betekenis is voor onze inwoners.

 

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk snel onze vacatures!

Vacatures