“Ik kom elke dag met nieuwe problemen in aanraking en het is een uitdaging om te zoeken naar oplossingen.”

“Ik werk al sinds dag 1 bij GR de Bevelanden. Daarvoor werkte ik bijna 15 jaar bij Gemeente Goes. Door de jaren heen heb ik verschillende functies gehad, onder ander als klantmanager.

Toen ik bij GR de Bevelanden kwam werken was ik preventiemedewerker en sociaal rechercheur.

Ruim een jaar geleden voelde ik dat ik wat anders wilde doen. Ik heb binnen en buiten de organisatie gekeken, maar er kwam niks voorbij waar ik warm van werd tot de functie voor klachtencoördinator en juridisch medewerker Bezwaar en Beroep vrij kwam. Dat leek me wel wat! Ik doe dit werk nu driekwart jaar met ontzettend veel plezier.

Twee waarheden

Er is veel afwisseling in het werk. Ik kom elke dag met problemen in aanraking en het is een uitdaging om te zoeken naar oplossingen. Mijn klant is de inwoner, die bijvoorbeeld een klacht heeft ingediend. Ik neem dan contact op om het verhaal aan te horen van de inwoner. Daarna pleeg ik wederhoor bij mijn collega. Je hoort twee waarheden: daar moet ik een middenweg in zien te vinden. Hoe is het proces verlopen? Hoe was de communicatie? En hoe gaan we dit voor iedereen zo goed mogelijk oplossen? Daarnaast kijk ik met collega’s van andere teams hoe we bijvoorbeeld processen kunnen aanpassen om problemen in de toekomst te voorkomen.

OR en veiligheidsteam

Sinds kort ben ik lid van de OR. Ook dat is ontzettend leerzaam. Het is zo’n leuke club mensen. Ieder heeft z’n eigen achtergrond en als je naar elkaar luistert snap je waar mensen vandaan komen en waarom ze er zo naar kijken. Dat helpt enorm met je eigen perspectief. Daarnaast ben ik al jaren lid van het veiligheidsteam. Wij worden opgeroepen als er bijvoorbeeld een escalatie is tijdens een gesprek met een klant. De collega drukt op de noodknop en het veiligheidsteam zorgt dan dat iedereen veilig wegkomt. Maar ik kan ook een luisterend oor bieden aan een collega die net door de telefoon is uitgescholden.

Warm bad

GR de Bevelanden is voor mij een warm bad, met fijne collega’s. Die collegialiteit is voor mij heel belangrijk. Soms zijn de collega en ik het niet eens bij bijvoorbeeld een bepaalde klacht, maar het blijft altijd met respect naar elkaar.

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk snel onze vacatures!

Vacatures