Hoe ben je bij de gemeente Borsele terecht gekomen?

“Toen ik jonger was wilde ik al graag bij de gemeente werken. Ik zag de jongens vaak werken bij ons op het dorp en dat leek me erg leuk en sprak mij aan. Ik ben eerst met een opleiding in de zorg begonnen, maar kwam er na een tijdje achter dat dit toch niet was wat ik wilde in het leven. Ik ben me toen gaan oriënteren en daar kwam uit dat ik graag buiten wilde werken en dat het groenwerk me erg aansprak. Ik ben toen gestart met een hoveniersopleiding en ik was erg enthousiast. Vanaf toen wist ik zeker dat ik groenmedewerker bij de gemeente wilde worden. Na mijn opleiding hoorde ik over een vacature bij de gemeente Borsele. Ik wist dat er in Borsele een grote buitendienst was en dat ze veel wel zelf doen in plaats van uitbesteden. Hierdoor was mijn keus snel gemaakt. Ik heb gesolliciteerd en ben aangenomen.”

Kun je een gemiddelde dag omschrijven?

“Ik werk in rayon west, dat zijn de dorpen Heinkenszand, ’s-Heerenhoek, Nieuwdorp, Lewedorp en Borssele. Hier doe ik samen met de collega’s het groenonderhoud. De werkzaamheden kunnen uiteenlopen van onkruid wieden, snoeien van hagen, vaste planten en heesters, aanplanten van nieuwe projecten en plantsoenen, bladblazen, bomen aanplanten en indien nodig omzagen en versnipperen.  Eigenlijk al het werk wat met groenonderhoud te maken heeft.”

Wat vind je zo leuk aan het werken bij de Buitendienst?

“Ik vind vooral de sfeer erg leuk bij de Buitendienst, die is heel ongedwongen en relaxt. Ik voelde me gelijk vanaf de eerste dag welkom. Daarnaast vind ik het leuk dat je naast je werk ook andere werkzaamheden mag oppakken. Bijvoorbeeld de verkiezingen, opbouwen bij bedrijfsfeestjes, bijspringen bij de reiniging, kerstbomeninzameling en meewerken bij de strooiploeg.”

“Ik vind vooral de sfeer erg leuk bij de Buitendienst, die is heel ongedwongen en relaxt. Ik voelde me gelijk vanaf de eerste dag welkom.”

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk snel onze vacatures!

Vacatures