Hoe ben je bij de gemeente Borsele terecht gekomen?

“Ik heb jarenlang vrijwilligerswerk gedaan bij de speeltuinvereniging in ’s-Gravenpolder. Zo ben ik in contact gekomen met de printshop van de gemeente. Op den duur kwam ik daar zo vaak, dat ze me vroegen of ik interesse had om er te komen werken. Dat leek me ontzettend leuk. Ik begon met administratieve taken zoals het maken van de roosters voor tafeltje dekje en ik hielp bij de printshop. Een paar jaar later kwam er een vacature voor coördinator steunpunt Vrijwilligers en Mantelzorgers. Ik werd gevraagd om hiervoor te solliciteren en dat ben ik toen geworden. Door de ontwikkelingen binnen het sociaal domein is deze functie nu welzijnswerker geworden.”

Wat maakt je werk zo leuk?

“In mijn werk heb ik te maken met zorgvragers, vrijwilligers en mantelzorgers in onze gemeente. Deze combinatie maakt het werk heel leuk en inspirerend. Ik kan echt iets betekenen voor kwetsbare mensen. Als welzijnswerker probeer ik zoveel mogelijk aansluiting te vinden bij onze inwoners maar ook om groepen of mensen aan elkaar te verbinden op een van mijn dorpen. Dit vind ik mooie uitdaging. Wat leuk is aan de gemeente Borsele is dat je jezelf continu mag ontwikkelen. Ik heb onlangs een post HBO opleiding gedaan en heb daar in mijn werk baat bij. Wat ik ook erg leuk vind is de samenwerking met andere teams in de organisatie. Zo werk ik soms samen met collega’s uit het team ruimtelijke ontwikkeling en het Sociaal domein om gezamenlijk een casus aan te pakken.”

Wat is je grootste uitdaging?

“Ik loop echt warm als ik iets kan betekenen voor mensen. Mijn werkdag ziet er dan ook nooit hetzelfde uit. De grootste uitdaging is voor mij toch wel als er meldingen binnenkomen van mensen die zorgen hebben over een inwoner. Om die signalen op te pakken en er voor die mensen te zijn, dat geeft mij energie.”

Hoe is de sfeer in het team?

“We hebben de afgelopen tijd best veel wisselingen gehad en iedereen begint nu goed zijn of haar draai te vinden. We hebben ook veel jonge mensen in het team gekregen en dat zorgt voor een leuke dynamiek. We kunnen veel van elkaar leren. We hebben een prettig team met een goede sfeer.”

“Als welzijnswerker zijn we er voor iedereen in onze gemeente. We werken wijkgericht en zoveel mogelijk preventief.”

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk snel onze vacatures!

Vacatures