Ooit stond Marian voor de klas, maar ze maakte een carrièreswitch richting gemeente Borsele. Daar heeft ze helemaal haar plek gevonden. “Het is leuk dat ik de dingen die ik in het onderwijs heb geleerd, nu nog steeds kan gebruiken. Bijvoorbeeld als taalambassadeur.”

Taalambassadeur

Naast haar reguliere functie bij team Leefomgeving is Marian namelijk ook taalambassadeur. Als taalambassadeur help je collega’s om duidelijker te schrijven. Bijvoorbeeld bij een brief aan inwoners of bij het opstellen van een raadsvoorstel. “Ik vind het leuk dat ik op die manier anderen verder kan helpen.”

Lage drempels

“Het bevalt me hier goed”, vertelt Marian. “De drempels zijn hier laag. Je kan bij iedereen binnenlopen. Als je een vraag hebt, kan je hem altijd kwijt. En ik vind het echt een pluspunt dat er steeds meer jongeren bij Borsele werken. Zij hebben een andere manier van kijken naar dingen. Dat vind ik echt iets toevoegen.”

 

Marian heeft ook nog wel een tip voor de jonge professionals die bij Borsele komen werken. “Laat je talenten zien en wees daar niet bescheiden in. Want wie weet biedt het later kansen voor jou of de organisatie!”

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk snel onze vacatures!

Vacatures